Results 1 to 4 of 4

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Virginia
    Posts
    392

    electronic ignition valve issues

    I have been running across a lot of issues with the ignition system on the Peterson G10 24/30 01V system. Has anyone else seen lots of issues with that Mertec electronic ignition system? I have probably swapped out 15 this season.
    Common sense is NOT common !!!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    S.E. Pa
    Posts
    6,180

    Question

    Rob, can you identify which valve/ remote combo you are referring to?
    See attached Maxitrol catalogue.
    Attached Images Attached Images

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Virginia
    Posts
    392
    Thanks for the reply HM. It uses the GV 60 valve and the #3 remote with timer and temperature.

    One of the fireshops that I do service and troubleshooting for has had close to 20 come back and Peterson says we are the only ones with problems!
    Common sense is NOT common !!!

  4. #4
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    PA
    Posts
    199
    I have had to only replace one, and i service a fairly large area. the problem i had was a weak transmitter, you had to be 3 inches away to get it to respond(with new batteries ofc). the only thing i have noticed is they use a lot of batteries.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event