Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Trane not heating the best.

    I have a 7 yr old 3.5 ton Trane split unit. All of a sudden it's not blowing real warm air. The temp at the closest vent tops out around 77 degrees when the thermostat is set on 70. It seems to run fine other than that. I had a friend with some gauges check the freon and he said it was a little high but he didn't think that would cause the problem.ive got a call in to a repairman now. Just waiting my turn. Any ideas or suggestion for things to look at. Thanks

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    The South
    Posts
    2,139
    tlend

    Filters are being changed on a regular basis?

    If system was heating fine and suddenly does not, you need a service call from an experienced HP HVAC pro.

    At what outdoor temp?

    77 degree supply temp is not normal.

    Post back what they find.

    IMO

  3. #3
    Yes filters are changed regularly. Last night temps werein the 40's and I was getting around 75 out of the vents. Thermostat was set at 68.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    The South
    Posts
    2,139
    tlend

    Not normal.

    You need a service call by a HP pro.

    IMO

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Comfortech Show Promo Image

Related Forums

Plumbing Talks | Contractor Magazine
Forums | Electrical Construction & Maintenance (EC&M) Magazine
Comfortech365 Virtual Event